Παρουσίαση του βιβλίου "Σημειώσεις πάνω στα Χορικά του J.S. Bach" (22-05-2018)

Παρουσίαση του βιβλίου

“Σημειώσεις πάνω στα Χορικά

του J.S. Bach”

Τρίτη 22 Μαΐου 2018, ώρα 9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 9μ.μ. οι εκδόσεις Το Δόντι και η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, παρουσιάζουν το βιβλίο της Βασιλικής Φιλιππαίου, "Σημειώσεις πάνω στα Χορικά του J.S. Bach".

Θα μιλήσουν:

Σπύρος Δελέγκος, μουσικός

Βασιλική Φιλιππαίου, συνθέτις, καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι:

Χρήστος Τσαρούχης, κιθάρα

Ράνια Καββαδία, φλάουτο

Το βιβλίο εστιάζει στον τρόπο μελέτης των Χορικών του Μπαχ που αποτελεί ένα βασικό τμήμα των σπουδών Αρμονίας αλλά και μια ακόμα απόδειξη του αρμονικού πλούτου και της φαντασίας του συνθέτη. Η μελέτη είναι το αποτέλεσμα των πολλών χρόνων διδασκαλίας και των ατελείωτων συζητήσεων της Β. Φιλιππαίου με τους μαθητές της.

Η Βασιλική Φιλιππαίου είναι συνθέτις και καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Δίδαξε στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση από το 1981 έως και το 2005. Το συνθετικό της έργο περιλαμβάνει έργα για σόλο όργανα, για μικρά οργανικά ή φωνητικά σύνολα, για ορχήστρα, για φωνή και ορχήστρα ή οργανική συνοδεία. Η μουσική της γραφή βασίζεται στην εσωτερική αναζήτηση και στον στοχασμό, χρησιμοποιώντας πολυρυθμία, ατονικότητα και γενικά σύγχρονες τεχνικές που συνδυάζονται αβίαστα με τους τρόπους της ελληνικής μουσικής. Εκτός από τη διδασκαλία και τη σύνθεση ασχολείται με τη μελέτη, την ανάλυση και τη συγγραφή σχετικά με τη μουσική. Ως καλλιτεχνική διευθύντρια της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, έχει δημιουργήσει δύο θεσμικούς κύκλους, το «PODIUM Νέων Καλλιτεχνών» και τον «Μουσικό Μάιο», διοργανώνοντας παράλληλα συναυλίες, σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν τη μουσική, έχοντας και η ίδια ενεργό συμμετοχή. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φεραίου 7)

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates