Ανακοίνωση για συγκρότηση Ορχήστρας Αστικής Λαϊκής Μουσικής (17-02-2016)

Ανακοίνωση

Συγκρότηση Ορχήστρας

Αστικής Λαϊκής Μουσικής

Πρώτη συνάντηση Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, 19:30

Το τμήμα “Αστικής Λαϊκής Μουσικής” της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών με υπεύθυνο διδασκαλίας το μουσικό Σπύρο Δελέγκο συγκροτεί ορχήστρα  με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη σχετικού ρεπερτορίου σε συναυλιακό επίπεδο (Μ. Βαμβακάρης, Β. Τσιτσάνης, Γ. Παπαιωάννου, Κ. Σκαρβέλης, κ.ά.).

Το μουσικό είδος του Ρεμπέτικου, μέρος της Αστικής Λαϊκής Μουσικής του παρελθόντος, αποτελεί προϊόν μιας ισχυρότατης πολιτισμικής ζύμωσης διαφόρων φάσεων ανάμεσα στις δύο μεγάλες μουσικές φιλοσοφίες: της Δύσης και της Ανατολής. Συνεπώς, πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πεδίο και στόχος του εν λόγω εγχειρήματος είναι να φωτιστεί όσο το δυνατόν η πληθώρα των πτυχών της μουσικής αυτής.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που διαθέτουν τουλάχιστον στοιχειώδη εξοικείωση με τα μουσικά τους όργανα: μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμάς, ακορντεόν, βιολί, κλαρίνο, μαντολίνο, αλλά και γενικότερα όργανα από όλες τις οικογένειες, ώστε μουσικοί οποιουδήποτε είδους να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να αποδώσουν μέρος της Αστικής Λαϊκής Μουσικής. Η γνώση παρτιτούρας είναι προαιρετική.

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε βδομάδα για 1 ½ ώρα στο χώρο του Ωδείου, ενώ η πρώτη συνάντηση θα είναι την Τετάρτη στις 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 19:30.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2610277740, Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, Πάτρα.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates