Σεμινάριο πιάνου με την Έφη Αγραφιώτη (07.12.2014)

Σεμινάριο Πιάνου

"Πώς παίζουμε πιάνο;"

με την Έφη Αγραφιώτη

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

 10-2 και 5-7.30

 

Τεχνική και εφαρμογή των κανόνων της φυσικής και των εμπειρικών διδαγμάτων των μεγάλων σολίστ στην εκτέλεση ενός μουσικού έργου.

Σπουδές και ασκήσεις για να δυναμώσουμε τα δάχτυλα, σπουδές και ασκήσεις για να αποκτήσουμε την ικανότητα και την δεξιοτεχνία στην εκτέλεση των μουσικών έργων.

Στο σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος ενδιαφερόμενοι από το 2ο χρόνο σπουδών μέχρι το πτυχίο ή το δίπλωμα.

Ευπρόσδεκτοι είναι ασφαλώς και οι δάσκαλοι-καθηγητές πιάνου.

Οι εγγραφόμενοι ως εκτελεστές θα πρέπει να παίξουν μία σπουδή ή ένα κομμάτι.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν και ακροατές.

Συμμετοχή:  20 ευρώ για τους ακροατές

                    40 ευρώ για τους εκτελεστές

 

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φερραίου 7, Πάτρα, τηλ: 2610-277740. 

 

Η Έφη Αγραφιώτη μελέτησε πολιτικές επιστήμες και μουσική στην Αθήνα, στη Μόσχα, το Δυτικό Βερολίνο και τη Γενεύη. Από το 1976 ασχολήθηκε με την προβολή των ελληνικών συνθέσεων για πιάνο. Μεταξύ άλλων έπαιξε έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου και πολλά από τα έργα του Νίκου Σκαλκώτα, εντός και εκτός της χώρας μας. Εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πόλεις, στην Ιαπωνία και την Τουρκία. Δισκογράφησε τρεις δίσκους βινυλίου και τρεις δίσκους ακτίνας (cd’s) με περιεχόμενο τα έργα των Ελλήνων συνθετών για πιάνο.

Δίδαξε σε περισσότερα από τριάντα σεμινάρια στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, δύο για Πιάνο, μια μονογραφία για τον ξεχασμένο συνθέτη Αριστοτέλη Κουντούρωφ και ένα πρόσφατο με τίτλο: "Η Μουσική δεν είναι γένους θηλυκού;".

Συνεργάστηκε με το Τρίτο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας για είκοσι χρόνια. Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Πολύτονον" της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και στο διαδικτυακό περιοδικό.

Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Ωδείο Κωστέα-Γείτονα και καθηγήτρια στο Ωδείο Ατενέουμ.

Αρθρογραφεί περιστασιακά και σε αθηναϊκές εφημερίδες, όπως, πρόσφατα στην Καθημερινή. Από τον εκδοτικό οίκο "Παπαγρηγορίου Νάκας" έχει εκδοθεί η συλλογή κομματιών του Σταμάτη Κραουνάκη "Πέντε Παιχνίδια για πιάνο" σε δική της μεταγραφή για πιάνο και τον Νοέμβριο του 2011 εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο Φίλιππος Νάκας το βιβλίο της "Πως θα μάθω πιάνο" βασισμένο στη σύγχρονη επικοινωνιακή μέθοδο διδασκαλίας του οργάνου.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates