Tree Stories (from two) (09-06-2011)

Tree Stories (from two)

 Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, ώρα 9.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

 

“Tree Stories” είναι το όνομα ενός Jazz Duo που “γεννήθηκε” στη σκιά ενός γιγάντιου ευκαλύπτου, από τους Βασίλη Τζιατζιά - κιθάρα και Μαρία Οικονόμου - φωνή.

Στην συναυλία της 9ης Ιουνίου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που χωρίζεται σε δυο ενότητες.

H 1η είναι ένα μικρό αφιέρωμα στον Pat Metheny – τον σημαντικότερο κατά πολλούς εν ζωή κιθαρίστα & συνθέτη της Jazz - με φωνή και κιθάρα στους βασικούς ρόλους αλλά και την συνδρομή ενός «εικονικού κουαρτέτου» μέσω play back, που προέκυψε ενορχηστρώνοντας τα κομμάτια σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στην 2η ενότητα και με πιο αφαιρετική διάθεση (μόνο φωνή και κιθάρα), θα παιχτούν μερικά αντιπροσωπευτικά κομμάτια από την παρακαταθήκη των Jazz Standards.

 

 

Η Μαρία Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε βιολί και πιάνο στο Εράτειο Ωδείο και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και στο Ελληνικό Ωδείο απ’ όπου πήρε δίπλωμα μονωδίας ως υψίφωνος-σοπράνο.

Το 2007 συνέχισε τις σπουδές της στη Γερμανία στη Μουσική Ακαδημία του Ανόβερου. Μέλος της Χορωδίας Αθηνών συμμετείχε σε παραγωγές στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και σε ρεσιτάλ ως σολίστ. 

Από το 2009 ασχολείται με το έντεχνο ελληνικό και το ξένο τραγούδι.

 

 

 

 

Ο Βασίλης Τζιατζιάς σπούδασε στο Νέο Ωδείο και στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης ενώ συνέχισε με τον Θόδωρο Καπηλίδη μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας και αρμονίας της τζαζ.

Από το 1988 επαγγελματίας μουσικός, συνεργάζεται με μερικούς από τους σημαντικότερους συνθέτες και τραγουδιστές της χώρας μας ενώ ως ενεργό μέλος της Jazz σκηνής έχει συμπράξει με πολλούς σπουδαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, με εμφανίσεις σε κλαμπ και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates