Χρόνης Κουτσουμπίδης

Χρόνης Κουτσουμπίδης

Ο Χρόνης Κουτσουμπίδης γεννήθηκε το 1986. Σε ηλικία 7 ετών ξεκινάει τις μουσικές του σπουδές και το 2007 παίρνει δίπλωμα κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας έχοντας τα τελευταία 7 χρόνια υποτροφία, με βαθμό Άριστα, Α’ Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης ενώ παράλληλα παίρνει το πτυχίο Αρμονίας το 2005 με βαθμό Άριστα. Το 2009 αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την τάξη ειδίκευσης κιθάρας της Έλενας Παπανδρέου, ενώ το 2015 αποφοιτά από το Mozarteum Πανεπιστήμιο του Salzburg από το πρόγραμμα «Master program guitar», στην τάξη του Eliot Fisk.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με σημαντικούς μουσικούς μεταξύ των οποίων οι O. Ghiglia, R. Dyens, C. Domeniconi, M. Tamayo, T. Korhonen, M. Escarpa. Νικητής βραβείων σε διαγωνισμούς με κυριότερα τα Πρώτα Βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό του Gargnano της Ιταλίας (2010), στον Πανελλήνιο Διαγωνσιμό στη Βέροια (2008) και στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Βόλου (2001), ενώ έχει βραβευτεί και από τον σύλλογο φίλων κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» για την συμβολή του στη διάδοση του έργου του Δημήτρη Φάμπα.

Έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία, ενώ έχει συμπράξει και με τη συμφωνική ορχήστρα του Τ.Μ.Ε.Τ. Από το 2014 ανήκει στο κιθαριστικό ντουέτο «Aeolian Guitar Duo» με την κιθαρίστρια Βιβή Γύπαρη.

Παίζει με κιθάρα κατασκευής Παύλου Γύπα.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates