Έλενα Παπανδρέου

Έλενα Παπανδρέου

Η Έλενα Παπανδρέου, "μια ποιήτρια της κιθάρας" σύμφωνα με την έγκυρη Washington Post, θεωρείται σήμερα μια από τις αυθεντικότερες παρουσίες στον κόσμο της κιθάρας.

Με βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς -μεταξύ των οποίων του GFA- με συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ και με αξιομνημόνευτα CD από γνωστές δισκογραφικές εταιρείες, η Έλενα Παπανδρέου έχει στην ωριμότητά της αποσπάσει όλα αυτά τα χρόνια τον θαυμασμό και την εκτίμηση κοινού και κριτικών όπου κι αν εμφανίζεται.

Oι αλλεπάλληλες επιτυχίες της σε αίθουσες συναυλιών, τα Κοντσέρτα με συμφωνικές ορχήστρες και οι συμμετοχές της σε Σεμινάρια και Master Classes, σε συνδυασμό με τις συνεργασίες της με επώνυμους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι A. Diaz, O. Ghiglia, R. Dyens, Λ. Καβάκος και L. Gorokhov, έχουν προσδώσει στο όνομά της ένα αναμφισβήτητο κύρος αποτέλεσμα του οποίου είναι και οι αφιερώσεις έργων στην ίδια από Έλληνες και ξένους συνθέτες.     

Γεννημένη στην Αθήνα το 1966, η Έλενα Παπανδρέου σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, τον Oscar Ghiglia και τον Gordon Crosskey, διαγράφοντας από νωρίς μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, η οποία της απέφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα μια δίκαιη  αναγνώριση αλλά και μια αναμενόμενη καταξίωση τόσο από τους κύκλους της κιθάρας όσο και από τους μουσικοκριτικούς του εξωτερικού στις 40 περίπου χώρες που έχει επισκεφτεί.  

Στις μέρες μας και παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες η Έλενα Παπανδρέου είναι καθηγήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη στο οποίο διδάσκει από το 2005.

Το 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά την διαπρεπή Ελληνίδα κιθαρίστρια, η οποία προσφέρει τη συμμετοχή της σε ρεσιτάλ, σε διδασκαλία Master Class καθώς και τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς της τελευταίας ημέρας.

Διαβάστε την συνέντευξη της Ε. Παπανδρέου που έδωσε στην Τίνα Βαρουχάκη με αφορμή την συναυλία στις 17 Μαρτίου 2018 προς τιμήν του σπουδαίου κιθαριστή και συνθέτη Roland Dyens.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates