Παιδική-Νεανική Χορωδία (05-09-2016)

Παιδική-νεανική Χορωδία

Κάλεσμα για την Παιδική-νεανική Χορωδία της "Φιλαρμονικής"

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών μέσα, από τη διαρκή δραστηριότητά της, ανανεώνει και αναβαθμίζει την παιδική χορωδία και καλεί νέα μέλη για να εμπλουτίσουν το φωνητικό σχήμα.

Τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί από την συμμετοχή του σε μια χορωδία είναι ποικίλα και σημαντικά. Αναφέρουμε κάποια από αυτά: πρώτ’ απ’ όλα ο νέος άνθρωπος καλλιεργείται μουσικά καθώς αναπτύσσει μέσα από τη σωστή-μεθοδική διδασκαλία τις φωνητικές του και ερμηνευτικές δυνατότητες. Παράλληλα μέσα από την "γνωριμία" του παιδιού με συνθέτες και ποιητές-στιχουργούς διαφόρων εποχών, διευρύνει τον πνευματικό του κόσμο.

Ταυτόχρονα το παιδί αναπτύσσει πλευρές της προσωπικότητάς του, καθώς χρειάζονται προσόντα όπως η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος, το πνεύμα συνεργασίας κ.α., που βοηθούν στην επίτευξη ενός καλού μουσικού αποτελέσματος. Τέλος η ενασχόληση του παιδιού με το τραγούδι δρα πάνω του αγχολυτικά, το βοηθά να χαλαρώσει, να βρεθεί σε μια ψυχική ανάταση, να ευχαριστηθεί.
Σκοπός της Παιδικής-νεανικής Χορωδίας είναι τόσο οι συναυλίες, όσο και οι συμμετοχές της χορωδίας σε φεστιβάλ.

Σκοπός της Παιδικής-νεανικής Χορωδίας είναι τόσο οι συναυλίες, όσο και οι συμμετοχές της χορωδίας σε φεστιβάλ.

Οι συναντήσεις για την διάκριση των φωνών, θα γίνουν στο χώρο του Ωδείου ως εξής:

Α.  1η συνάντηση το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωΐ
Β.  2η συνάντηση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα.

Καλούνται κορίτσια από 8 έως 16 ετών και αγόρια από 8 έως 12 ετών.

Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας θα έχει η Ηρώ Θανοπούλου.

Η Ηρώ Θανοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε την ενασχόληση της με την Μουσική σε μικρή ηλικία, μαθαίνοντας πιάνο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην τάξη του πτυχίου με την κ. Εύη Πάππας και Δίπλωμα με τον κ. Αναστάσιο Πάππας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Με επόπτρια την καθηγήτρια κ. Μιράντα Κλάδη, παρουσίασε στον τομέα "Διεύθυνση Χορωδίας" το έργο του B. Brecht "Η Μάνα", σε μουσική του H. Aisler.

Εργάστηκε σε γενικά σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Ηλείας και από το 2012, εργάζεται σε Μουσικά σχολεία (Πάτρα, Βαρθολομιό) συμμετέχοντας με χορωδιακά σύνολα σε ποικίλες εκδηλώσεις. Τον Ιούνιο του 2016 παρακολούθησε, στα πλαίσια της θερινής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας, με διδάσκουσα την καθηγήτρια M. Guinard (Βενεζουέλα).

 

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, μπορούν να στείλουν στο e-mail του Ωδείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μήνυμα, στο οποίο θα αναφέρουν το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την ηλικία και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates