Διάλεξη του κ. Νέμη Φελώνη με θέμα: "Η Μελοποιημένη Ποίηση" (03-12-2014)

Διάλεξη του Νέμη Φελώνη με θέμα:

"Η Μελοποιημένη Ποίηση"

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, 8.00 μ.μ.

είσοδος ελεύθερη

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος, σε θέματα που αφορούν τη Μουσική ως τέχνη και ως επιστήμη, διοργανώνει Διάλεξη από το Νέμη Φελώνη, φιλόλογο-συγγραφέα.

Η Διάλεξη πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας.

Το θέμα που θα αναπτυχθεί είναι "Η Μελοποιημένη Ποίηση".

Με αφορμή κάποια μελοποιημένα ποιήματα που εντάσσονται είτε στην παραδοσιακή είτε στη μοντέρνα ποίηση και με τη βοήθεια της επικοινωνιακής σχέσης ομιλητή-κοινού, θα βάλουμε ως στόχο να "νιώσει" το κοινό το ποιητικό κείμενο και μέσα από την κατανόηση των διαφορών της παραδοσιακής από τη μοντέρνα ποίηση, να κατανοήσει σε βάθος ότι η μουσική με την ποίηση δεν έχουν στεγανά ανάμεσά τους και έτσι η ποίηση πρέπει να νιώθεται, να βιώνεται.

Ο Νέμης Φελώνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Παν/μίου Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε το 1987. Από το 1990 εργάζεται ως φιλόλογος σε σχολεία της Β/βάθμιας εκπ/σης του νομού Αχαΐας. Έχει ασχοληθεί με τη διδασκαλία μαθημάτων με την αξιοποίηση  των νέων τεχνολογιών.

Έχει γράψει τα βιβλία "Λαογραφία και σχολείο" (περί τεχνών 2003) και "Σχολείο και παραβατικότητα" (Διαπολιτισμός 2011). Είναι τακτικό μέλος της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Πατρών, του υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates