120 χρόνια Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

1892 - 2012

120 χρόνια Φιλαρμονική

Το έτος 2012, συμπληρώνονται 120 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, που αποτελεί το παλαιότερο μουσικό σωματείο της πόλης και ένα από τα παλαιότερα της χώρας.

Στην υπεραιωνόβια διαδρομή της, η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών υπήρξε πάντοτε παρούσα και πρωτοπόρα στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας και η παρουσία της είναι αποτυπωμένη με ενάργεια στον τοπικό Τύπο, όπου οι αναφορές στις δραστηριότητές της και τις συμμετοχές της, είναι πάμπολλες.

Επειδή πιστεύουμε ότι μια τέτοια διαδρομή πρέπει να αναδειχθεί και να προβληθεί ανάλογα, αποφασίσαμε, μαζί με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει για τον εορτασμό των 120 χρόνων της λειτουργίας της, να εκδώσουμε και ένα Λεύκωμα. Το υλικό για το Λεύκωμα προέρχεται από τον τοπικό Τύπο και το πλούσιο αρχείο της Φιλαρμονικής Εταιρίας και πιστεύουμε ότι με τη συμβολή όλων θα πραγματοποιηθεί η έκδοσή του, η οποία, όπως είναι αυτονόητο, προσκρούει στη δυσκολία εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων.

Με πλήρη συναίσθηση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε σήμερα όλοι, απευθύνουμε την παρούσα μας και σας καλούμε, αν το επιθυμείτε, να συμβάλετε στην προσπάθεια αυτή. Σας επισημαίνουμε δε ότι θα δημοσιευθεί στο τέλος του Λευκώματος κατάλογος όσων συνέβαλαν και καθένας, ανάλογα με το μέγεθος της συμβολής του, θα λάβει αντίστοιχο αριθμό αντιτύπων, εκ των προτέρων καθορισμένο.

Το Λεύκωμα θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2012, όπου και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση. 

Όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν το Λεύκωμα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων για την έκδοσή του, θα πρέπει να το δηλώσουν στη Γραμματεία (Ρήγα Φερραίου 7, τηλ: 2610-277740), καταβάλλοντας και το ποσό των 25 ευρώ για κάθε αντίτυπο. Η τιμή του Λευκώματος μετά την έκδοσή του θα είναι 40 ευρώ.

Οι προεγγραφές θα γίνονται έως 31 Μαΐου 2012.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates