Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας

Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας

με τον Ανδρέα Πυλαρινό


Στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Εισαγωγικές Εξετάσεις για την Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας.

Για τη διδακτική χρονιά 2017-2018 θα λειτουργήσει το Α΄ έτος της Σχολής, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί το προπαρασκευαστικό τμήμα για τις επόμενες Εισαγωγικές Εξετάσεις. Η διάρκεια σπουδών είναι 5 έτη και είναι ανεκτίμητα τα οφέλη και οι γνώσεις που παίρνει ο σπουδαστής. Ειδικά όταν στη διδασκαλία βρίσκεται ένας άξιος Μαέστρος και μια ολοκληρωμένη μουσική φυσιογνωμία όπως ο Ανδρέας Πυλαρινός.

Ο Ανδρέας Πυλαρινός είναι μια πολυσύνθετη σύγχρονη μουσική προσωπικότητα. Διακεκριμένος τρομπονίστας, διευθυντής ορχήστρας και τραγουδιστής (βαρύτονος).

Αρχικά σπούδασε τρομπόνι (με τον πατέρα του, επίσης διακεκριμένο τρομπονίστα και μαέστρο Διονύσιο Πυλαρινό) και σε ηλικία μόλις 12 ετών έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ (στην αίθουσα της Αμερικανικής Βιβλιοθήκης Αθηνών), ενώ πρωτοηχογράφησε για τη Ραδιοφωνία σε ηλικία 13 ετών.

Σε ηλικία 14 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας στο National Musical Camp του Μίτσιγκαν και έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση ως αρχιμουσικός! Πήρε δίπλωμα τρομπονιού από το Ελληνικό Ωδείο σε ηλικία 15 ετών(!) με Άριστα παμψηφεί και αργότερα (1975) συνέχισε ως υπότροφος σπουδές τρομπονιού στο Ωδείο της "Νέας Αγγλίας" στη Βοστώνη (με τον Coffe).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνέπραξε ως σολίστ με τις ΚΟΑ και ΚΟΘ, ηχογράφησε για τη Ραδιοτηλεόραση και τιμήθηκε από τη ΔΕΘ. Το 1981 κατέλαβε με εξετάσεις τη θέση του 1ου τρομπονίστα στην Ορχήστρα της ΕΛΣ και κατόπιν ανέλαβε ως 1ο τρομπόνι στην ΚΟΑ (1983). Έκανε σπουδές ανώτερων θεωρητικών με τους Γ. Γεωργιάδη και Κ. Νόνη και πιάνου με την Αγγελική Φλώρου. Σπούδασε επίσης φωνητική με τη Γιολάντα Ντι Τάσσο (Ελληνικό Ωδείο) και πήρε δίπλωμα κλασικού τραγουδιού. Ολοκλήρωσε σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Γκρατς, από την οποία πήρε δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση.

Έχει διευθύνει επανειλημμένα την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, την Ορχήστρα της ΕΛΣ (ιδανικός για να συνοδεύει τραγουδιστές), τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσ/νίκης, τη Σ.Ο. της ΕΡΑ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΑ, τη Σ.Ο. του Πειραιά και τη Σ.Ο. του Δήμου Αθηναίων. Εκτός αυτών έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Λουμπλιάνα, τις Ορχήστρες Σύγχρονης Μουσικής και Εκκλ. Μουσικής του Γκρατς, την Εθνική Σ.Ο. της Τασκένδης, τη Βουλγαρική Σ.Ο. της Vraza, τη Σ.Ο. των Σκοπίων, τη Σ.Ο. και τη Χορωδία της Πραιτόρια (Ν. Αφρική), κ.λπ. Παράλληλα, διδάσκει τρομπόνι στο Ελληνικό Ωδείο, ενώ διετέλεσε μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΚΟΑ (1990-92). Στο διάστημα 1992-94 ήταν καλλιτεχνικός Δ/ντής της Σ.Ο. Πειραιώς. Είναι καλλιτεχνικός Δ/ντής της Σ.Ο. Μαθητών της Νομαρχίας Αθηνών και της "Αττικής Σ.Ο.". Έχει επίσης συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Μ. Θεοδωράκη εντός και εκτός Ελλάδος (έχει διευθύνει τον "Ζορμπά" στο Ηρώδειο με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ). Στη δισκογραφία του: Ρ. Στράους, Μπ. Μπάρτοκ, Μ. Θεοδωράκης,Η. Ανδριόπουλος.

Σοβαρός, πολυτάλαντος, με άρτια τεχνική διεύθυνσης και με εξαιρετική μουσική και καλλιτεχνική κατάρτιση, αποτελεί για την Ελληνική Μουσική μια πραγματικά μεγάλη μονάδα και ελπίδα της.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, στο τηλ. 2610-277740.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates