top
logo


Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
~ Για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21-03-2018)

 

Οι καθηγητές του Ωδείου μας Μαριάννα Μεσσαλά και Χρήστος Τσαρούχης, στον smartfm patras 100,7 ερμηνεύουν για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Πατήστε εδώ.

 
~ Ρεσιτάλ κιθάρας του Ε. Κουκούλη (22-03-2018)

PODIUM Νέων Καλλιτεχνών

Ρεσιτάλ Κιθάρας

του Ευθύμη Κουκούλη

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018,  ώρα 8.30

Είσοδος ελεύθερη

 

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ κιθάρας στα πλαίσια του θεσμού PODIUM Νέων Καλλιτεχνών, που διοργανώνει για 20 συνεχόμενα χρόνια η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Ο Ευθύμης Κουκούλης θα ερμηνεύσει έργα των: J.S. Bach, A. Barrios και F.M. Torroba.

 

Ο Ευθύμης Κουκούλης, γεννήθηκε το 1993 στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα σε ηλικία 15 ετών, στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με καθηγητή τον Χρήστο Τσαρούχη και σήμερα βρίσκεται στην τάξη του Διπλώματος. 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από διακεκριμένα ονόματα του οργάνου, όπως: Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη, Sabrina Vlaskalic, A. Boranov, V. Gorbach, R. Dyens. Παράλληλα, στο ίδιο Ωδείο πραγματοποιεί τις σπουδές του στα Θεωρητικά της Μουσικής με καθηγήτρια την Μαρία Ανδρικοπούλου. Είναι φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, του Πανεπιστημίου Πατρών.  


 
~ Συνέντευξη για το 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας (28-02-2018)

Συνέντευξη στον smartfm patras 100,7 της Διευθύντριας της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών κ. Βασιλικής Φιλιππαίου για το 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος, που πραγματοποιείται από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018.

Δείτε την συνέντευξη πατώντας εδώ.

 
~ 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας (30 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2018)

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Λίζα Ζώη - Ευάγγελος Ασημακόπουλος

30 Μαρτίου -2 Απριλίου 2018

 

Το Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια συνεχούς προσφοράς.

Είναι ένας θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά, είχε ως στόχο την κατάρτιση, την ενθάρρυνση και την επιμόρφωση των ενδιαφερομένων σπουδαστών, ενώ πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στα κιθαριστικά δρώμενα του τόπου μας ως πηγή έμπνευσης, ενημέρωσης, προβληματισμού και γνώσης.

Αυτοσυντηρούμενο οικονομικά το τετραήμερο φεστιβάλ, στηρίχτηκε κυρίως στη συμμετοχή επώνυμων προσκαλεσμένων, που δίνοντας το παρόν αφιλοκερδώς, προσέφεραν μέσα από διδασκαλίες, διαλέξεις και ρεσιτάλ, τις πολύτιμες εμπειρίες τους σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές κιθάρας,, που συνέρεαν όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και πάλι φέτος στην πανέμορφη αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, ενώ οι διδασκαλίες θα γίνουν στις άνετες αίθουσες του Ωδείου.

Το 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι διεθνούς φήμης κιθαριστές Oscar Ghiglia, Marcin Dylla και Έλενα Παπανδρέου οι οποίοι θα διδάξουν σε Master-Classe.

Ρεσιτάλ θα δώσουν ο Marcin Dylla, η Έλενα Παπανδρέου, ο Χρόνης Κουτσουμπίδης και ο Βασίλης Κανελλόπουλος.

Τέλος, διαλέξεις θα δώσουν ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος και ο Τάσος Κολυδάς.

Θερμές ευχαριστίες στους φετινούς χορηγούς Νικόλα Ιωάννου, Μουσικό Οίκο Panasmusic και χορδές D' Addario για την ευγενική τους προσφορά.

 

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το 27ο Φεστιβάλ

 
~ Λήξη 1ου Φεστιβάλ Πιάνου

Λήξη 1ου Φεστιβάλ Πιάνου

στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών


Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Πιάνου, που διοργάνωσε η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ περιείχε ομιλία, προβολή, ρεσιτάλ, μαθήματα και Διαγωνισμό Πιάνου, για μικρούς μαθητές.

Ο ρόλος του Φεστιβάλ ήταν καθαρά εκπαιδευτικός μέσα στα πλαίσια της Ωδειακής εκπαίδευσης, με θέματα που αφορούν και πλαισιώνουν την κλασσική σχολή Πιάνου. Προσκεκλημένος ήταν ο σολίστ Τίτος Γουβέλης, ο οποίος δίδαξε στα επίπεδα της Μέσης και της Ανωτέρας και στα υπόλοιπα επίπεδα δίδαξαν οι καθηγητές του Ωδείου, Μαρίνα Μαυρόγιαννη και Τίμος Γεννάτος.

Ρεσιτάλ Πιάνου έδωσε η Μαρία Τρακαδά. Στον Διαγωνισμό Πιάνου στην Α΄ κατηγορία, α΄ βραβείο πήρε ο Γιώργος Σπηλιωτόπουλος και τα δύο β΄ βραβεία ο Δημήτρης Σπαής και ο Γιώργος Λυμπεράτος. Στην Β΄ κατηγορία το α΄ βραβείο πήρε η Μυρσίνη Συριοπούλου και το β΄ η Κοραλία Ηλιοπούλου.

Το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου θα διοργανωθεί για την επόμενη διδακτική χρονιά.

 
~ Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Kαλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών ιδρύθηκε το 1892. Η πρωτοβουλία για την ίδρυσή της ανήκει στον τότε Δήμαρχο Πατρέων Αριστ. Κοντογούρη. Εκλεκτά μέλη της κοινωνίας της Πάτρας, φίλοι της Μουσικής, ήταν τα ιδρυτικά μέλη. Ο θεσμός αυτός των μελών ισχύει και σήμερα με ετήσια συνδρομή.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, ένα ιστορικό Ωδείο από το 1892, με συνεχόμενη διδακτική και καλλιτεχνική πορεία δημιουργεί τις σχολές και τα τμήματά του με γνώμονα την ποιότητα της μουσικής προσφοράς. Τα μουσικά τμήματα δημιουργούνται με σκοπό την καλύτερη παροχή μουσικών γνώσεων και διαθέτουν πληρότητα μουσικών οργάνων.

Περισσότερα...
 

bottom

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, anti-virus email hosting. Valid XHTML and CSS.