Συμμετοχή της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής της "Φιλαρμονικής" (25-11-2017)

Συμμετοχή της

"Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής"

της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017,  8.00 μ.μ.

Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Μουσική εκδήλωση στο πλαίσιο των "Πρωτοκλητείων 2017", διοργανώνουν από κοινού η πρωινή εφημερίδα των Πατρών "Γνώμη", με αφορμή την συμπλήρωση 45 ετών κυκλοφορίας της στην πόλη της Πάτρας και ο πολιτιστικός όμιλος "Θεόδωρος Φωκαεύς" για τον εορτασμό των 12 ετών του, πολιτιστικής ιστορίας και μουσικής πορείας.

Πρόκειται για μία μουσική συνάντηση χορωδιακής και παραδοσιακής, οργανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: "Αινείτε τον Θεόν εν χορώ και οργάνω".

Η επίκαιρη αυτή συναυλία θα περιλαμβάνει Βυζαντινά μέλη, θρησκευτικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Βυζαντινή – Παραδοσιακή "Θεόδωρος Φωκαεύς" και η ευρωπαϊκή χορωδία των Πατρών "Cantelena", τις οποίες θα πλαισιώσει η Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρίας του Ωδείου Πατρών.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών και πολιτικών Αρχών της πόλης των Πατρών και πλήθος φιλόμουσων ακροατών. Στην συναυλία, ο Βυζαντινός χορός θα παρουσιάσει επιλεγμένους ύμνους όλου του ενιαυτού από την τελευταία δισκογραφική του παραγωγή "Υμνολογούμεν Ψάλλοντες", ενώ η χορωδία "Cantelena" θα αποδώσει ευρωπαϊκά θρησκευτικούς ύμνους. Και τα δύο μουσικά σχήματα στη συνέχεια θα τραγουδήσουν Ελληνικά, παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια με την συνοδεία των οργάνων της Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρίας του Ωδείου Πατρών, η οποία θα παρουσιάσει και δικό της μουσικό, παραδοσιακό ρεπερτόριο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη και προβολή της χορωδιακής μουσικής και η διάδοση της Ελληνικής μουσικής Παράδοσης, παράλληλα με την γνωριμία με τα παραδοσιακά Ελληνικά, μουσικά όργανα(Πολίτικο λαούτο, Στεριανό λαούτο βιολί, ούτι, κανονάκι, Πολίτικη λύρα, Κρητική λύρα, ταμπουράς, τουμπελέκι, νταούλι, ντέφι κ.α.).

Τέλος να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΟΛΠΑ, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και της Στέγης Ελληνικών χορωδιών και με την συνδρομή πολλών ευγενικών χορηγών.

Προσκλήσεις στην τιμή των 10 ευρώ θα βρείτε και στη Γραμματεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, Πάτρα.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates