“Γύρω από μια κιθάρα” (29-05-2018)

Μουσικός Μάϊος 2018

 “Γύρω από μια κιθάρα

Χρήστος Τσαρούχης - κιθάρα

Μαριάννα Μεσσαλά  - σοπράνο
 

Τρίτη 29 Μαΐου 2018,  9μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Â

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στις 9μ.μ. και στα πλαίσια του 21ου Μουσικού Μαΐου, από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, διοργανώνεται η συναυλία "Γύρω από μια κιθάρα" με τον Χρήστου Τσαρούχη και την Μαριάννα Μεσσαλά με έργα: A. Barrios, J.L. Merlin, H. Villa-Lobos, E.S. de la Maza, M. de Falla  και J. Rodrigo. Η συναυλία γίνεται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής. 

 

O Xρήστος Τσαρούχης γεννήθηκε στην Πάτρα, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την ενασχόληση του με την κιθάρα υπό την επίβλεψη του καθηγητή Π. Κυδωνιάτη φτάνοντας μέχρι την τάξη του Πτυχίου, το οποίο πήρε το 2008 με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα στο ωδείο Athenaeum Maria Callas, με καθηγήτρια τη Λ. Ζώη, παίρνοντας το Δίπλωμα το 2011, επίσης με βαθμό Άριστα παμψηφεί.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Master Classes καταξιωμένων κιθαριστών όπως Ε. Ασημακόπουλος, R. Dyens, M. Dylla, J. Mills, S Vlaskalic, κ.λπ.
Από το 2008 δίνει ρεσιτάλ σε διάφορες φορές πόλεις τη Ελλάδας, με έργα είτε για σόλο κιθάρα είτε για μουσική δωματίου. Στο ενεργητικό του προστίθεται η σύμπραξη με τη ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Νικόλαος Λάβδας, σε κονσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα. Το 2012 με τον κιθαριστή Ανδρόνικο Καραμπέρη δημιούργησαν ένα ντουέτο κλασικής κιθάρας με δεκάδες εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ κιθάρας και μουσικής γενικότερα.
Από το 2008 διδάσκει κλασική κιθάρα στη Φιλαρμονική Εταιρεία  Ωδείο Πατρών.
Παράλληλα έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

 

Η Μαριάννα Μεσσαλά γεννήθηκε στην Πάτρα το 1994 και σπούδασε κλασικό τραγούδι στο ωδείο Φίλιππος Νάκας ολοκλήρωσε το Δίπλωμά της στην Κλασική Μονωδία στην Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών με Άριστα παμψηφεί με την καθηγήτρια Αθηνά Τσολάκου.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές πατρινές χορωδίες από πολύ μικρή ηλικία. Είναι μέλος της Λυρικής Σκηνής του International Opera Studio του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Έχει διδαχθεί Υποκριτική, Κηνισιολογία, Ρυθμολογία, Δραματουργική ανάλυση ρόλων όπερας. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια φωνητικής, ορθοφωνίας, σωστής εκφοράς λόγου, μουσικοκινητικής, θεατρολογίας και ερμηνείας.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, αφιερώματα και παραστάσεις σε Πάτρα, Αθήνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Χαλκίδα πάνω σε κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο. Έχει κάνει σπουδές στην κλασσική κιθάρα και έχει συμμετάσχει επανειλημμένα στο Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας. Επίσης έχει κάνει σπουδές στο πιάνο με τον Τίμο Γεννάτο.
Ολοκληρώνει τις ανώτερες θεωρητικές μουσικές σπουδές της με την Βασιλική Φιλιππαίου. Είναι ενεργό μέλος της ορχήστρας του Δήμου Πάτρας “Λαϊκά Χρώματα”. Έχει δουλέψει και έχει συνεργαστεί με αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους της Πάτρας ως ερμηνεύτρια και ως δασκάλα φωνητικής σε συναυλίες στο Συνεδριακό, Αρχαίο Ωδείο, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Παράλληλα είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια ψυχολογίας με σκοπό την σωστή παιδαγωγική προσέγγιση.
Διδάσκει κλασικό και μοντέρνο τραγούδι στην Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates