Marcin Dylla

Marcin Dylla

Είναι δεδομένο πως η αξία ενός καλλιτέχνη προσδιορίζεται ουσιαστικά από την απήχηση που έχει στο κοινό που απευθύνεται.

Το γεγονός της μετάκλησης του Marcin Dylla στη χώρα μας για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα, αφού πράγματι ο Πολωνός βιρτουόζος θεωρείται στις μέρες μας ως μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον κόσμο της κιθάρας.

Γεννημένος στο Χόρσοβ της Πολωνίας το 1976, ο Marcin Dylla πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στο Ωδείο της γενέτειράς του και συνέχισε στη μουσική Ακαδημία του Κάτοβιτς με την Adi Wanda Palacz για να ολοκληρώσει αργότερα τις σπουδές του στην Ελβετία, τη Γερμανία και την Ολλανδία με τους Oscar Ghiglia, Sonja Prunnbauer και Carlo Marchione αντίστοιχα.

Ο Marcin Dylla που χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα Washington Post ως “ο πλέον ταλαντούχος κιθαριστής του πλανήτη”, έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμους διεθνείς διαγωνισμούς κατακτώντας 19 Πρώτα Βραβεία με αποκορύφωμα αυτόν του GFA στο Λος Άντζελες το 2007, ένα βραβείο που του έδωσε την ευκαιρία την επόμενη χρονιά να εμφανιστεί σε περισσότερα από 50 ρεσιτάλ στις ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά, να ηχογραφήσει CD και DVD με γνωστές εταιρείες και να υπογράψει συμβόλαια για εκτεταμένες περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Στις μέρες μας ο Marcin Dylla εκτός από τις συνεχείς εμφανίσεις σε κάθε γωνιά της υφηλίου, λαβαίνει μέρος σε διεθνή Φεστιβάλ, παίζει με συμφωνικές ορχήστρες ενώ παράλληλα διδάσκει σε πολυάριθμα Master Classes σε όλο τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ της Πάτρας υποδέχεται και πάλι με πολλή εκτίμηση τον σεμνό καλλιτέχνη που για μια ακόμη χρονιά προσφέρθηκε να παίξει ρεσιτάλ να διδάξει σε Master Classes και να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, στα πλαίσια της 27ης διοργάνωσης του θεσμού.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates