Πιανιστικές Μινιατούρες. Έργο της Β. Φιλιππαίου στο Μέγαρο Μουσικής (16.11.2023)

Πιανιστικές Μινιατούρες

στο Μέγαρο Μουσικής

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, 5μ.μ

Στη συναυλία της 23ης Νοεμβρίου 2023, για τα 70 χρόνια του Συλλόγου του Μεγάρου "Οι Φίλοι της Μουσικής", θα παρουσιαστεί το έργο της Βασιλικής Φιλιππαίου "HUMORESKE" για σόλο πιάνο και σολίστα τον Κριστιάν Νταϊλάνι.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για τη μουσική δημιουργία, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, απηύθυνε πρόσκληση σε Έλληνες συνθέτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου, για να συνθέσουν από μία μινιατούρα για σόλο πιάνο διάρκειας ενός λεπτού, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν 70 έργα ισάριθμων συνθετών, όσα και τα χρόνια του Συλλόγου.

Το κάλεσμα αγκαλιάστηκε με τέτοια θέρμη, που τελικώς συγκεντρώθηκαν πολύ περισσότερες συμμετοχές, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε δύο συνεχόμενες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα έργα θα αναρτηθούν στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Συλλόγου ώστε να είναι ελεύθερα προς χρήση και μουσική εκτέλεση. Τις συνθέσεις ερμηνεύουν τελειόφοιτοι πιανίστες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - UOI Dept of Music Studies
Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια: Λορέντα Ράμου.
Εισιτήρια-Πληροφορίες: https://www.megaron.gr/event/pianistikes-miniatoures/

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates