Σεμινάριο-Εργαστήριο Κιθάρας με τον Γιάννη Ευσταθόπουλο (02.03.2024)

Σεμινάριο - Εργαστήριο Κιθάρας

“Εισαγωγή στα ιστορικά όργανα και την ενημερωμένη εκτέλεση από την αναγέννηση μέχρι τις αρχές του 20ου

Σάββατο 2 Μαρτίου, ώρα 14.00

το 2ο Σεμινάριο με θεματική το "Μπαρόκ"

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει το Θεματικό Σεμινάριο - Εργαστήριο Κιθάρας: “Εισαγωγή στα ιστορικά όργανα και την ενημερωμένη εκτέλεση από την αναγέννηση μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα”.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, στις 14.00 θα διεξαχθεί το 2ο Σεμινάριο-Εργαστήριο, με θεματική το “Μπαρόκ”.

Στο Σεμινάριο – Εργαστήριο θα διδάξει ο Δρ. Ευσταθόπουλος Γιάννης, ο οποίος τον Δεκέμβριο 2023, στον ίδιο χώρο, έδωσε Διάλεξη - Ρεσιτάλ Κιθάρας, με θέμα: “Η ισπανική κιθάρα στα χρόνια του Federico Garcia Lorca και Manuel de Falla”.

Ο Γιάννης Ευσταθόπουλος είναι διδάκτωρ στις Τέχνες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών και διδάσκων κιθάρας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σπούδασε κλασική κιθάρα, παλιά μουσική και ιστορικά όργανα στο Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως ερευνητής, βοηθός κιθάρας και δίδαξε ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση στο Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών. Έχει δώσει διαλέξεις μεταξύ άλλων στα Πανεπιστήμια των Σάρρεϊ, Γρανάδας, Χονκ-Κονγκ, Μελβούρνης και Δουβλίνου και αρθρογραφεί σε διεθνή περιοδικά. Ηχογράφησε για τη Βελγική εταιρεία Passacaille και έχει δώσει ρεσιτάλ σε χώρες όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία και Ελλάδα. http://yiannisefstathopoulos.com

Το Σεμινάριο - Εργαστήριο Κιθάρας περιλαμβάνει τέσσερις (4) κύκλους μαθημάτων με τις θεματικές:
1) Αναγέννηση   2) Μπαρόκ   3) Κλασική   4) Ρομαντισμός και Εθνικές σχολές.

Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα πειραματιστούν με τα ιστορικά όργανα όπως βιχουέλα, μπαρόκ κιθάρα, ρομαντική, ιστορική Τόρρες. Θα αναλυθεί η αυθεντική σημειογραφία, οι ιστορικές πηγές και θα διδαχθούν τεχνικές εκτέλεσης, ιδιωματισμοί/ύφος. Τέλος θα γίνει σύμπραξη στους χορούς και τις φόρμες, τα στολίδια αλλά και τα στοιχεία αυτοσχεδιασμού της κάθε εποχής.
Η δομή του 3-ώρου εργαστηρίου περιέχει διάλεξη και ομαδικό μάθημα με την επιπλέον επιλογή ατομικού μαθήματος πάνω στο θεματικό ρεπερτόριο με προτεινόμενα έργα.

Τα επόμενα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις επόμενες ημερομηνίες:
Σάββατο 6 Απριλίου (3ο Σεμινάριο)
Σάββατο 18 Μαΐου (4ο Σεμινάριο)

Τιμές μελών: (3-ωρο εργαστήριο) 30 ευρώ, (3-ωρο εργ. + ατομικό μάθημα 30’) 60 ευρώ, (ακροατής) 15 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου Πατρών Φιλαρμονική Εταιρία, τηλ. 2610-277740 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates