Ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Γώγου (16.12.2023)

Ρεσιτάλ Πιάνου
του Παναγιώτη Γώγου

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, 7.30μ.μ.


Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει Ρεσιτάλ Πιάνου του διεθνούς φήμης σολίστα Παναγιώτη Γώγου, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 7.30μ.μ. Το πρόγραμμα του Ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα των F. Schubert, L.v. Beethoven και F. Chopin.

Ο Παναγιώτης Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε ηλικία έξι ετών στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του ως σολίστ και λίγο αργότερα έλαβε, επίσης με άριστα, δίπλωμα Αντίστιξης και Φούγκας. Για τρία χρόνια εργάστηκε στην Αθήνα με τον πιανίστα και καθηγητή του Ωδείου Tchaikovsky Valery Sagaidatschny, ενώ το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου ΧΟΝ που διοργανώθηκε στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης” στο πιάνο και στη μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζ στη Γαλλία υπό την καθηγήτρια Thérèse Dussaut, από όπου αποφοίτησε το 2004 με “Prix de Perfectionnement” και “Prix de Musique de Chambre”.

Στενή συνεργασία τον συνέδεσε επί σειρά ετών και με την καταξιωμένη πιανίστα και παιδαγωγό Monique Deschaussées στο Παρίσι. Το 2005 η Ακαδημία Αθηνών τον βραβεύει ως εξαίρετο νέο καλλιτέχνη και του απονέμει το βραβείο Μυκονίου. Από το 2006 έως το 2009 γίνεται δεκτός στη γνωστή “Cité Internationale des Arts” στο Παρίσι η οποία και τον επέλεξε να την εκπροσωπήσει ως σολίστ στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Έχει λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων στον “Φιλολογικό Παρνασσό” της Αθήνας, στο Loewen Palais και στο Kulturhaus στο Βερολίνο, στην Salle Michelet στο Παρίσι, στο Mendelssohn Haus στη Λειψία της Γερμανίας, στο Berliner Palmenkonzerte στο Βερολίνο, στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, στο Cadogan Hall του Λονδίνου και στο Konzerthaus της Βιέννης.

Τον Δεκέμβριο του 2010 εκπροσώπησε την Ελλάδα στις επετειακές τελετές για το “Έτος Σοπέν 2010” στο αναγνωρισμένου κύρους Πολωνικό Salon Chopin στο Παρίσι καθώς και στο Schloss Ribbeck στο Βερολίνο. Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως “Santa Maria” Chamber Orchestra Lucerne, Marburg Youth Orchestra, Athens Simfonietta, Orion Symphony Orchestra καθώς και με μαέστρους όπως οι Alois Springer, Dieter Lange, Toby Purser κα. Τον Δεκέμβριο του 2013 πραγματοποίησε σειρά εμφανίσεων στην Musikverein-Βrahms Saal της Βιέννης ενώ τον Ιούνιο του 2015 έκανε το ντεμπούτο του στη Μόσχα σε επετειακή εκδήλωση για τα 175 χρόνια από τη γέννηση του P.I. Tchaikovsky. Η τέχνη του εκλαμβάνεται ως συνέχεια της μεγάλης πιανιστικής παράδοσης του Alfred Cortot.

Το Ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών
Free Joomla! templates by Engine Templates